2014. június 24.

Szezámos halfilé


Ismét egy alacsony szénhidráttartalmú étel, és ha nem egy nagy tál sült krumplival tálaljuk, az is marad:) Eredetileg a Kifőztükben jelent meg a recept.
(A blogger megint nem hajlandó sorkizárttá tenni a posztot, mint sokszor máskor sem, így ilyen marad...)



Hozzávalók 2 személyre 40 dkg pontyfilé, 4 szeletre vágva só őrölt bors őrölt gyömbér 1/2 citrom leve 4 dkg őrölt szezámmag 3-4 evőkanál olaj a tálaláshoz: kevés balzsamecetkrém aprított petrezselyemzöld A halszeleteket – az eredetileg bőrös oldalukon – fél centiméterenként beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, gyömbérrel megszórjuk, citromlével megcsöpögtetjük, és legalább fél órát állni hagyjuk. Sütés előtt az őrölt szezámmagban megforgatjuk, és a felforrósított olajon nagy lángon mindkét oldalukat pirosra sütjük. A tányérokat balzsamecetkrémmel átspricceljük, rátesszük a halat, és petrezselyemzölddel megszórjuk. Tetszőleges körettel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin