2015. január 17.

Egyben sült tarja

Azt hiszem, minden túlzás nélkül állíthatom, hogy ez afféle "jolly joker" kaja; bármikor, bármivel, hidegen vagy melegen, mindig finom!:) Aki nem hiszi, járjon utána:D 

A recept az ez évi, januári Kifőztükben jelent meg,



Hozzávalók
kb. 1,5 kg-nyi csont nélküli sertéstarja
6-8 gerezd fokhagyma
10 dkg sertészsír
őrölt bors
4-5 babérlevél

A húst megmossuk, papírtörlővel megszárítjuk. Minden oldalát sózzuk, borsozzuk, majd legalább 1 órát pihenni hagyjuk. Közben a fokhagymát megpucoljuk, csíkokra vágjuk, és vékony pengéjű kés segítségével a húst megtűzdeljük vele. A zsírt felforrósítjuk, a tarját körben átsütjük benne. Mellé dobjuk a babérlevelet, és az edényt lefedve, kis lángon addig pároljuk (2-3 órán át), amíg a közepe is puha nem lesz. Ezután fedő nélkül zsírjára sütjük, minden oldalán barnás színűre pirítjuk. Az edényből kivéve legalább 1/2 órát hűlni hagyjuk. Langyosan kicsit vastagabbra, teljesen kihűlve egészen vékonyra szeletelhetjük.

Tipp: ha a hús lefedés után néhány perccel nem enged levet, kevés vizet öntünk alá. Érdemes egy egész tarját megsütni, mert hűtőben napokig eláll, és bármilyen körettel (salátával, burgonyával, rizzsel, zöldségekkel, szószokkal) tálalhatjuk, vagy akár szendvicsbe is tehetjük. Kitűnő választás felvágottak helyett. 

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin