2015. május 28.

Spárgarizottó csirkemellel

Spárga, póréhagyma, csirkemell, rizottórizs – több kedvenc alapanyagom egy ételben:) Egy régi recept végre a blogon, eredetileg valamelyik 2013-as Kifőztük Magazinban jelent meg.



Hozzávalók 2 személyre
30 dkg vékonyabb zöld spárga
10-15 cm póréhagyma (legyen benne a zöldebb részéből is)
15 dkg rizottórizs
30 dkg csirkemellfilé
3 evőkanál olaj vagy vaj
4-5 dl húsalaplé
1/2 dl száraz fehérbor
1 kis csokor petrezselyemzöld

frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
1 maréknyi reszelt parmezán sajt

A spárgáról – ha szükséges – letörjük a fás végét, majd megmossuk és négyfelé daraboljuk. A póréhagymát alaposan megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A kockára vágott húst 1 evőkanál zsiradékon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kevés vizet öntünk alá, lefedjük, és hagyjuk puhára párolódni.

Közben elkészítjük a rizottót. A felkarikázott pórét 2 evőkanál zsiradékon üvegesre sütjük. Hozzátesszük a rizst, azzal is átkeverjük. Felöntjük a borral, majd amikor azt beszívta a rizs, beleszórjuk a spárgát, sózzuk, borsozzuk, és elkezdjük adagolni a húslevest. Gyakran kevergetjük; amikor a folyadék elfogy, merőkanalanként pótoljuk, és készre pároljuk az ételt. Amikor a rizs megpuhult, beleforgatjuk a csirkehúst, a felaprított petrezselymet, és összemelegítjük az ételt. A tányéron megszórjuk reszelt parmezánnal.

Tipp: aki nem fogyókúrázik, a végén még 1-1 evőkanálnyi vajat és tejszínt is hozzákeverhet, úgy még finomabb lesz az étel. Szénhidrátdiétában csökkenteni kell a rizs mennyiségét fejenként 5-6 dekára.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin