2015. szeptember 26.

Mediterrán padlizsános lecsó

Imádom a lecsót! :) ez is egy nagyon finom változat a szeptemberi Kifőztükből. Az ízesítéshez a friss zöld fűszer mellett a Fűszerésztől való krétai vad oregánót használtam, igazán jó ízt ad az ételnek.



Hozzávalók 2-3 személyre

2 közepes padlizsán
2 evőkanál olívaolaj
5 dkg füstölt zsírszalonna
25 dkg (házi) füstölt kolbász
1 nagyobb vöröshagyma
6 nagyobb zöldpaprika
5 közepes paradicsom

őrölt bors
2 csapott teáskanál krétai vad oregánó
a tálaláshoz:
néhány friss oregánólevél (elhagyható)
frissen sült (paleo)kenyér

A padlizsán héját – ha nem egészen friss – eltávolítjuk, a húsát felkockázzuk. A szalonnát és a meghámozott paradicsomot apró kockákra, a kimagozott paprikát szeletekre vágjuk. A hagymát előbb félbe-, majd vékony csíkokra metéljük. 
Nagyobb serpenyőben az olajat felhevítjük, és a padlizsánt halványbarnára pirítjuk benne. Ezután tálra borítjuk, melegen tartjuk. A szalonnát a helyére tesszük, a zsírját kiolvasztjuk, a pörcöt lapátkanállal ugyancsak a tálra szedjük. A füstölt kolbászt is kicsit átsütjük, és szintén a tálra rakjuk. A visszamaradt zsiradékon előbb a hagymát magában, majd a zöldpaprikát is hozzáadva dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, az edényt lefedjük. 10 perc múlva a paradicsom is belekerül, a ragut krétai oregánóval ízesítjük, és újabb 10 percig pároljuk. A félretett, megpirított hozzávalókkal a lecsót még addig főzzük tovább, amíg a padlizsán puha nem lesz. Azonnal tálalhatjuk.

Tipp: paleo kenyérrel tálalva az étel paleo marad.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin