2016. február 25.

Tonhalas-csirkehúsos-paradicsomos gombócok tésztával

Szintén a februári Kifőztükben jelent meg eredetileg a recept. Ha valaki nagyon nem szereti a tonhalat, anélkül is elkészülhet a gombóc, de szerintem sokkal különlegesebb lesz vele.



Hozzávalók 4 személyre

35-40 dkg darált csirkemellfilé
1 lecsöpögtetett tonhalkonzerv (180 g)
5 dkg darált dió
1 tojás
kb. 3 evőkanál szezámmagliszt
1 citrom reszelt héja
1/2 csokor petrezselyemzöld aprítva

őrölt bors
olívaolaj
a mártáshoz:
1 konzervparadicsom (140 g)
1 vöröshagyma

őrölt bors
1-2 babérlevél
olívaolaj
továbbá:
25 dkg paleo tészta – szezámos metélt
2 evőkanál olívaolaj
1/2 csokor petrezselyemzöld aprítva

A mártáshoz a felforrósított olajon puhára dinszteljük a finomra aprított hagymát, 1 evőkanálnyit félreteszünk belőle a húshoz. A többihez adjuk a paradicsomot, és felöntjük kétszeres térfogatú vízzel. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük, és a szószt lassú tűzön a 2/3-ára sűrítjük. 
Közben a félretett hagymát, a húst, a tonhalat, a diót, a tojást a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk. Beleteszünk annyi szezámmaglisztet, hogy puha, de formázható masszát kapjunk. Vizes kézzel diónyi nagyságú golyókat formázunk belőle, és mindet szezámlisztbe forgatjuk. Szélesebb serpenyőben – amekkorába egyszerre beleférnek –, kevés olajon minden oldalukon átsütjük. A felesleges olajat leöntjük alóluk, majd a paradicsomszószt hozzájuk adva, az edényt lefedve az egészet kis lángon összepároljuk. 
A tésztát a csomagolásán lévő utasítás szerint megfőzzük, leszűrjük, és a petrezselyemmel elvegyített olajba keverjük. A paradicsomos gombócokkal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin