2017. március 19.

Kókuszcukros puszedli

Könnyen összeállítható keksz, ami gyúrás után azonnal süthető. A hozzávalók jó részét a Magosbolt biztosította, a webshopból kényelmesen lehet rendelni tőlük is. A háttérért köszönet a Fotókelléknek! A recept eredetileg a Kifőztük gasztromagazinban jelent meg.



Hozzávalók
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg kókuszvirágcukor
1 csapott evőkanál sütőpor
1/2 vaníliarúd kikapart magjai
2 kávéskanál őrölt fahéj
1 csipet só
10 dkg vaj
2 csapott evőkanál méz
a tálaláshoz:
porcukor (elhagyható)

A száraz anyagokat összekeverjük. Belemorzsoljuk a kis kockákra vágott vajat, végül összedolgozzuk a mézzel. Ha nem állna össze a tészta, kevés vizet adunk hozzá. Nedves kézzel 2,5-3 cm átmérőjű gombócokat formálunk belőle, és – kissé távolabbra egymástól – sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 10-12 percig sütjük. Akkor jó, ha a tetejét enyhén megnyomva már nem lapul le, de vigyázzunk, ne süssük túl. Kihűlés után lezárt dobozban tároljuk. Tetszés szerint porcukorba is forgathatjuk.

Tipp: aki diétázik, a kókuszcukrot cserélje nyírfacukorra.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin