2017. március 23.

Szalonnás-zöldséges burgonyaleves

Egyszerű, de finom levest hoztam, ami otthoni készletekből összeállítható, és a tél végi időszakhoz is alkalmazkodik. A recept eredetileg a Kifőztük gasztromagazin januári számában jelent meg. Ezzel az anyaghányaddal szénhidrátdiétába is beilleszthető.



Hozzávalók 4 személyre
40 dkg krumpli
1 közepes sárgarépa
1 kisebb vöröshagyma
1 kisebb darab zellergumó 
5 dkg húsos, füstölt szalonna
2 közepes paradicsom vagy 2 evőkanál paradicsomlé
3 dkg (szénhidrátcsökkentett) levestészta
1 l hús- vagy zöldségalaplé
frissen őrölt bors
kevés tört csilipaprika (elhagyható)
1 evőkanál olaj
a tálaláshoz:
aprított petrezselyemzöld
reszelt parmezán sajt

Megtisztítjuk a zöldségeket. A felhevített olajon, közepes lángon megsütjük az apró darabokra vágott szalonnát. Üvegesre dinszteljük rajta a finomra aprított vöröshagymát. Rádobjuk a kis kockákra szelt sárgarépát és zellert, néhány kavarás után sózzuk, borsozzuk, ízesítjük a csilivel. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, aláöntünk 1 dl vizet, és lefedve, 20 perc alatt félpuhára pároljuk a zöldségeket. Hozzáadjuk a nagyobbra kockázott krumplit, felöntjük az alaplével, és az egészet felforraljuk. Beleszórjuk a tésztát, az edényt lefedjük, és készre főzzük a levest; ha szükséges, közben utánízesítjük.
Forrón, petrezselyemmel és parmezánnal megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin