2017. október 25.

Szederhabos paleo palacsinta

Tudom, szeder most már csak a mesében - illetve néhányaknak talán a mélyhűtőben - van, időhiány miatt sajnos lemaradtam a szezonban való publikálásról :(  A lényeg viszont most a palacsintán van, a Szafi-lisztes alaprecepten kívül tartalmaz egy kevés kókuszkrémet is, amitől - legalábbis nekem - puhább, teltebb lett a palacsinta íze. Próbáljátok ki, hogy igazam van-e? :)

A recept eredetileg a Kifőztük magazin szeptemberi számában jelent meg. 



Hozzávalók 8 nagyobb palacsintához, 2 személyre

10 dkg Szafi Reform gluténmentes, szénhidrátcsökkentett palacsinta lisztkeverék
1 csipet só
1 dkg folyékony Szafi Reform kókuszolaj 
3 közepes tojás
23 dkg szoba-hőmérsékletű víz
2 dkg Cocomas kókuszkrém
a kenéshez:
kevés Szafi Reform kókuszolaj
a töltelékhez:
3 tojásfehérje
2 evőkanál Cocomas kókuszkrém
1 csipet só
1 csapott evőkanál Szafi Reform négyszeres erősségű édesítő
25 dkg szeder
a díszítéshez:
néhány szem szeder
menta- és/vagy citromfűlevél

A szedret megtisztítjuk, megmossuk, szűrőben hagyjuk lecsöpögni. A tojásfehérjét a sóval félig kihabosítjuk, majd az édesítőt is hozzáadva kemény habbá verjük. Beleöntjük a kókuszkrémet meg a szedret, és további 10-15 másodpercig verjük. (Ennél a műveletnél érdemes letakarni az edény tetejét folpakkal vagy rá való, a közepén lyukas tetővel, hogy ne csapjon szét a gyümölcsös hab.) Ha kész, mélyhűtőbe tesszük, amíg a palacsinta el nem készül.
A vizet, a kókuszkrémet, a tojást, a kókuszolajat és a sót kézi habverővel elkeverjük, majd a lisztkeverékkel összedolgozzuk, és 20-30 percet pihentetjük. Közepes lángon, felforrósított, olajjal kikent palacsintasütőbe kisebb merőkanálnyi tésztát borítunk. Amikor a közepén kisebb hólyagok keletkeznek, és a széle is barnulni kezd, megfordítjuk, és készre sütjük.
A palacsintákat a gyümölcshabbal töltve, szederrel és mentalevéllel díszítve tálaljuk.

Tipp: ha a tészta nehezebben terülne, keverhetünk hozzá egy szűk evőkanálnyi vizet.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin